"Urednik i izdavač Informera da plate Đilasu 100.000 RSD"

Viši sud u Beogradu je doneo presudu u slučaju tužbe predsedavajućeg Saveza za Srbiju Dragana Đilasa protiv vlasnika i izdavača lista Informer.

Izvor: B92

Nedelja, 11.11.2018.

18:07

Ilustracija: Thinkstock

Presudom je navedeno da Dragan J. Vučićević i Insajder tim d.o.o, urednik i izdavač Informera, na ime povrede ugleda i časti isplate Đilasu naknadu od 100.000 dinara sa troškovima sudskog postupka, saopštio je SzS.

Tužba je protiv Vučićevića podneta jer je 20. oktobra prošle godine na stranicama Informera objavljeno "otvoreno pismo" vlasnika TV Pink Željka Mitrovića, u kojem se na najgnusniji način, iznošenjem neistina, kleveta i pogrdnih reči, vređa Dragan Đilas, navedeno je u saopštenju.

"Uprkos procesima koje je Informer, kao i drugi tabloidni mediji, već gubio pred sudom, to nije odvratilo njegovog urednika Dragana J. Vučićevića od ove prljave prakse, već naprotiv – još više je intenzivirao dezinformisanje javnosti klevetanjem i uvredama na račun Dragana Đilasa. Kako bi bar neke koristi bilo od jezika mržnje koji vlast svakodnevno demonstrira i podstiče preko ovakvih tabloida, Đilas će novac i od ove naknade, kao i u ranijim slučajevima, uplatiti u humanitarne svrhe", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: