Bivši šef MI6: Velika Britanija ranjiva zbog Bregzita

Bivši šef MI6 Džon Soers ocenio je da će Britanija zbog Bregzita biti ranjivija na napade kao što je bilo trovanje bojnim otrovom bivšeg ruskog špijuna.

Izvor: B92

Subota, 20.10.2018.

00:23

Bivši šef MI6: Velika Britanija ranjiva zbog Bregzita
EPA-EFE/ANDY RAIN

"Ne verujem da bi Rusija koristila nervni agens na ulicama američkih ili nemačkih gradova", rekao je Soers, dodajući da bi u tom slučaju posledice bile znatno veće.

Soers, koji je bio na čelu MI6 od 2009. do 2014, rekao je da "sama slabost" Velike Britanije kao posledica Bregzita i urušenih transatlantskih odnosa, bila privlačana za Rusiju.

Soers je danas održao govor u Solsberiju gde su bivši dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija u martu otrovani nervnim agensom novičok. Velika Britanija tvrdi da je napad naređen s viših nivoa ruske vlade, što Moskva negira.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: