Opozicija osudila izjavu Srđana Noga

Predsednici LDP i DS osudili pretnje koje je premijerki i predswdniku Srbije uputio poslanik Dveri Srđan Nogo.

Izvor: Beta, Tanjug

Četvrtak, 18.10.2018.

13:32

Opozicija osudila izjavu Srđana Noga

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović naveo je da je reč o "neprihvatljivom ponašanju". Prema njegovim rečima, takve izjave ne treba da čude jer kako je rekao, "dolaze od onih koji su protiv bilo kakvog dogovora sa kosovskim Albancima koji nam je potreban".

"Vrhunac sramote je to što je narod, koji je u jednom istorijskom trenutku ceo bio u izbeglištvu, doživeo danas da neko preti vešanjem zbog pružene ruke nekim drugim izbeglicama, migrantima. Ako treba zbog nečega ceniti Vladu Ane Brnabić, to je ljudskost koja je pokazana u odnosu prema migrantima", rekao je Jovanović a preneo LDP.

Pretnje poslanika Dveri osudila je i Inicijativa mladih za ljudska prava navodeći da one predstavljaju "apsolutni vrhunac sve prisutnijeg govora mržnje u domaćem javnom prostoru".

"Ovakva izjava je nažalost moguća u društvu u kome se kontinuirano ignoriše govor mržnje i raspirivanje mržnje po rodnoj, nacionalnoj, seksualnoj, verskoj, političkoj i drugim osnovama. Državni organi, političke, akademske i društvene elite i mediji predugo su nemi i neaktivni u suzbijanju govora mržnje, i posledica toga jeste da je on svakodnevna pojava u našoj javnosti", piše u saopštenju.

Poslanici i predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac takođe su osudili pretnje koje je poslanik Dveri i pozvali na hitan prekid verbalnog nasilja u javnoj sferi. "Kao što smo osudili užasnu izjavu (lidera sindikata Sloga) Željka Veselinovića, tako osuđujemo i današnju jezivu izjavu Srdjana Noga. Najoštrija osuda bez ALI, tačka", naveli su poslanici DS na tviter nalogu.

Lutovac je na svom tviter nalogu izjavu Srđana Noga osudio kao skandaloznu i dodao da je to još jedna cigla u zidu političke nekulture u Srbiji. "Pod hitno prekinuti verbalno nasilje u javnoj sferi!", naveo je Lutovac.

Poslanik Dveri Srđan Nogo kazao je ranije u emisiji na kanalu Jutjub da predsednik i premijerka Srbije, Aleksandar Vučić i Ana Brnabić "treba da budu obešeni na Terazijama" ako je istina da je predsednica Vlade "već potpisala Dablinski sporazum sa EU" po kome kako je rekao, "Brisel Srbiji može isporučiti 1,2 miliona migranata".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: