Info / Društvo 0

Vranjanci sve češće zovu policiju zbog preglasne muzike

Vranje -- Od početka leta policajci u Vranju dva do tri puta nedeljno intervenišu na poziv građana koji se žale da se u njihovoj blizini emituje preglasna muzika.

Izvor: Beta
Ilustracija: Freeimages.com

Kako je rečeno u Policijskoj upravi Vranje, policija na teren izlazi sa komunalnom policijom odmah po prijavi građana, kako bi utvrdila da li je prijava verodostojna i ako se utvrdi da je muzika preglasna, posebno u vreme predviđeno za odmor, počiniocu pišu prekršajnu prijavu.

"Dešava se da neko pusti malo glasnije muziku u vreme koje je predviđeno za odmor, a komšija iz zgrade ili iz kuće pored to prijavi, i da policija po izlasku na teren ustanovi da se radi o prekršaju. Nije masovna pojava, ali ima relativno često takvih prijava, mada se dešava i da komšije stišaju muziku dok policija izađe na lice mesta", rekli su u policiji.

Zbog "narušavanja javnog reda i mira izvođenjem muzičkih sadržaja" do sada su uglavnom prekršajno kažnjavane komšije, ljubitelji glasnije muzike, dok su u manjoj meri kažnjavani i kafići na koje su se Vranjanci žalili da glasnu muziku emituju i u vreme koje je predviđeno za odmor.

Komentari 0
Čitajte
Pošalji komentar