Haradinaj: Podela za mene znači rat

Premijer Ramuš Haradinaj usprotivio se ideji o razmeni teritorije sa Srbijom i dao snažno upozorenje. On je za RTV Dukađini rekao da to znači rat.

Izvor: B92

Petak, 20.07.2018.

10:08

Haradinaj: Podela za mene znači rat
EPA Malton Dibra

"Podela za mene znači rat, ja kažem to bez oklevanja i rizično je da se govori o podeli", rekao je Haradinaj, govoreći o pitanju razmene teritorija, odnosno o podeli Kosova što je u javnost izneo Ljutfij Haziri.

Prema njegovim rečima, svako ko pominje podelu doneće tragediju na Balkan. "Nije dobro spominjati podelu. Svako ko spominje podelu, iz bilo kog razloga, greši, doneće tragediju na Balkan", rekao je Haradinaj.

Premijer Kosova, kako prenosi KoSSev je rekao da u ovim okolnostima ne postoji podela, niti razmena teritorija, jer je situacija ugrožena. "Nema podele, nema razmene teritorije, pomeranje granica, to je opasnost, to se u ovim okolnostima ne radi", rekao je, između ostalog, prvi čovek kosovske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: