"Pravda za Davida" 113. dan zaredom

Na Trgu Krajine u Banjaluci 113. dan zaredom traži se pravda za Davida Dragičevića. Poruke su iste pravda, istina, mir i dostojanstvo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.07.2018.

21:21

Grupa „Pravda za Davida“ na čelu sa Davorom Dragičevićem održala je još jedno okupljanje, gde traže da se razjasne sve okolnsoti u vezi sa smrću Davida Dragičevića, prenose Nezavisne novine.

Prisutnima se odbratio Davidov otac, Dvor Dragičević.

„Već drugi put kradete Davidovu sliku sa Trga. Cveće sa Trga je odnto na grob. Kad neće Banjaluka, berem se Sarajevo malo pokrenulo. Danas je bila oslobađajuća presuda navodnim ubicama Dženana Memića, podsetio je Dragičević.

Svima koji se oglašavaju u vezi smrti njegovog sina poručio je da da se oglase i pismenim putem.

„Svima koji se oglašavate, suačesnicama, zločincama i ubicama, dajte to u pisanim formama i stojte iza svojih izjava. Ja Davor Dragičević od prvog dana tvrdim da je David otet, mučen, držen, silovan na kraju ubijen sa naredbom da bude ubijen i položen u kanalizaciju. Dođite ili ovde ili izdajte saopštenje, nemojte preko medija, potpišite se svi pripdnici MUP-a, tužilšatva, sudstva, skupštine. Nažalost, David Dragičević je otet od nečasnih pripadnika MUP-a i ubijen sa njihove strane. Imate vremena do uoči izbora. Treći i zadnji veliki skup “Pravda za Davida” će biti uoči izbora. Mi i zlolčinci i ubice više nikada nećemo živeti zajedno, a nećemo biti ni komšije. Mi smo ljudi, vi imate samo taj oblik. Vi ste sotone, vi ste izrod ljudskog roda. Kad toliko branite RS dođite ovde na Trg pa je javno branite. Vi ste degradirali sve i jednu instituciju RS“, rekao je Dragičević.

Ponovio je da nikada neće oprostiti Davida Dragičevića zbog njegove sestre Teodore, majke, braće, kumova kao i grupe „Pravda za Davida“. Poručio je da ostaje na Trgu Krajine, te da ide do kraja.

David Dragićević nestao je u noći 18. marta, a njegovo telo pronađeno je 24. marta na ušću Crkvene u Vrbas kod tvrđave Kastel.

Policija je dva dana posle pronalaska tela saopštila da je smrt zadesna i da ne postoje elementi krivičnog dela.

Porodica madića od početka tvrdi da je David Dragičević otet, mučen, udavljen i da je njegovo telo potom bačeno u Crkvenu, koja je kanalizacija.

Otac mladića, Davor Dragičević, tvrdi da su njegovog sina likvidirali pripadnici MUP RS, a da najviši zvaničnici MUP RS i Okružnog tužilaštva pokušavaju da zataškaju zločin, zbog čega ih je nazvao "saučesnicima u ubistvu".

Od 26. marta se svako veče na Trgu Krajine održavaju mirni skupovi građana na kojima se traži istina i pravda za Davida Dragičevića, a u međuvremenu je formirana Fejsbuk grupa "Pravda za Davida" koja broji skoro 330 hiljada članova iz RS, BiH, regiona i sveta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: