Više od 30 raketa ispaljeno na Izrael iz pojasa Gaze

Izraelska vojska napala je rano jutros tunel na jugu pojasa Gaze i još nekoliko meta Hamasa na toj palestinskoj teritoriji, saopštio je vojni portparol.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Napadnut je logor za obuku i više lokacija na kojima se pripremaju baloni sa zapaljivim materijalom koji se šalju preko granice u Izrael.

Trideset i jedna raketa ispaljena je iz Gaze u Izrael u noći između petka i subote i šest je presreo izraelski protivraketni sistem Gvozdena kupola, preneli su izraelski mediji. Izveštaja o žrtvama nije bilo.

Sirene za vazdušnu odbranu oglasile su se u pograničnom području na jugu Izraela i stanovnici su čuli eksplozije.

Palestinski izvori su naveli da je izraelska vojska napala poziciju Hamasa u izbegličkom logoru Al Bureidž. Izveštaja o žrtvama tamo nije bilo.

U petak je izraelskom vatrom ubijen jedan palestinski petnaestogodišnjak, a 220 ljudi je ranjeno u masovnim protestima kraj granice, saopštilo je Ministarstvo zdravlja u Gazi.

Dečak je ranjen istočno od grada Gaze i u bolnici je konstatovana njegova smrt.

Broj poginulih pojasu Gaze povećao se na 138 od početka nedeljnih demonstracija krajem marta.

Juče je jedan izraelski vojni oficir zadobio umerene povrede granatom koju su bacili demonstranti. U znak osvete izraelska vojska je otvorila vatru u pravcu demonstranata.

Palestinci protestuju protiv izraelske i egipatske blokade pojasa Gaze uvedene još pre 11 godina.

Proteste predvodi islamski ekstremistički Hamas koji vlada Gazom.

Svet

CAR: Ubijeni ruski novinari

Rusko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je smrt trojice ruskih građana sa novinarskim dokumentima u Centralnoafričkoj republici (CAR), preneo je TASS.

Svet utorak 31.07. 21:27 Komentara: 0
strana 1 od 464 idi na stranu