Dinkić postaje savetnik Đukanoviću?

Bivši guverner Narodne banke Srbije i ministar finansija Mlađan Dinkić biće savetnik za ekonomska pitanja u kabinetu crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Izvor: B92

Nedelja, 08.07.2018.

21:08

Dinkić postaje savetnik Đukanoviću?
EPA / MARTIAL TREZZINI

Kako prenose Večernje novosti, ovu informaciju je saopštio Nebojša Medojević, jedan od lidera Demokratskog fronta, dok iz kabineta predsednika Đukanovića nema ni potvrde, ali ni demantija ove najave.

“Dovođenjem Dinkića na mesto savetnika, Đukanović šalje jasnu poruku premijeru Dušku Markoviću da će se ključne odluke u ovoj oblasti donositi u kabinetu predsednika države, a ne premijera”, kazao je Medojević.

Skupština Crne Gore je upravo ovih dana usvojila Zakon o predsedniku, kojim se šefu države daju široka ovlašćenja.

Propisano je da za vršenje stručnih, administrativnih i drugih poslova bude obrazovana služba kojom rukovodi generalni sekretar, a kojeg postavlja predsednik na mandat od pet godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: