Haradinaj upozorava Tačija?

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da Priština ima "crvene linije" koje se nalaze u kosovskom Ustavu i da će svako ko ih pređe biti smenjen.

Izvor: Tanjug

Petak, 06.07.2018.

13:10

Haradinaj upozorava Tačija?
Foto: EPA / Malton Dibra

To se isto dogodilo, kako je objasnio, u prošlosti, sa dva prethodna kosovska predsednika. Mediji navode da je Haradinaj na taj način "napao" kosovskog predsednika Hašma Tačija koji u ime Prištine vodi dijalog s Beogradom i koji je pominjao crvene linije.

"Znate da su predsednici promenjeni jer su prekršili Ustav. Imamo crvene linije, imamo u Ustavu zemlje", rekao je on na konferenciji za novinare posle sednice vlade, na kojoj je usvojen izveštaj o "dostignućima i izazovima" u ostvarivanju sporazuma postignutih u dijalogu o normalizaciji odnosa sa Beogradom.

"Ono što smo dali u ovom izveštaju je pravo stanje dostignuća, stepen implementacije (sporazuma), ali i izazovi. Mislim da je on (izveštaj) dobar odraz onoga što se dogodilo", rekao je Haradinaj i najavio da će izveštaj biti predstavljen i kosovskoj skupštini, navodi Zeri.

Haradinaj je rekao i da je Kosovo odredilo svoje principe u dijalogu sa Beogradom tako da neće biti podele teritorije Kosova, niti razmene teritorija ili menjanje granica sa Srbijom, preneo je RTK na srpskom jeziku.

Kako navodi RTK, Haradinaj je rekao da se postignuti sporazumi sprovode delimicno, ali da je Priština jako zainteresovana za njihovo puno sprovođenje, jer je to u interesu Kosova.

“Hitno treba da se reši i pitanje električne energije, jer su stavovi Kosova i Srbije po tom pitanju poznati”, rekao je Haradinaj. Takođe je ponovio stav i da konačna faza dijaloga treba da se okonča međusobnim priznanjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: