"Pretnje: Poslanik Putinu – Vučić može kao Đinđić"

Narodni poslanik Slaviša Ristić uputio je Vladimiru Putinu pismo u kom navodi da će Aleksandar Vučić završiti kao Zoran Ðinđić.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 28.06.2018.

15:01

Foto: Tanjug / Zoran Mirkoviæ

On je istakao, kako prenose beogradski mediji, da će Vučić završiti tako ako pokuša da postigne mir i potpiše sporazum sa Prištinom

Ristić, kako je prenela državna agencija Tanjug, u pismu podseća da su se Srbi "u istoriji rusko-srpskih odnosa, ruskim vladarima žalili na brojne srpske neprijatelje", i piše da oni to prvi put sada moraju da čine zbog srpskih vlasti.

On ukazuje, navodi se, da se predsednik Republike Srbije sprema da potpiše sveobuhvatni mirovni sporazum sa Prištinom i upozorava Vučića, pozivajući se na "tragičnu sudbinu pokojnog premijera Srbije Zorana Ðinđića", šta može da mu se desi.

"Skoro svi prorežimski mediji u Srbiji ističu rusofilstvo Aleksandra Vučića, kaže Ristić u pismu Putinu, koje su preneli pojedini portali, i navodi da se Vučić diči time što se do sada trinaest puta sastao sa njim. Ristić priznaje da bi "misija Putina kod aktuelnih vlasti u Beogradu bila delikatna", ali ga ipak poziva da im objasni da nikakve evro-integracije ne mogu da kompenzuju gubitak teritorije, kao što je Kosovo i Metohija, te da, ako i bude postignut sporazum o normalizaciji odnosa, Putin ne podrži takvo rešenje", preneo je Tanjug.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: