Erdogan pred izbore obećava: Smanjiću broj ministarstava

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je da će, ukoliko pobedi na izborima, smanjiti broj ministarstava na 16 i ubrzati proces odlučivanja u vladi.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

11:20

Erdogan pred izbore obećava: Smanjiću broj ministarstava
Foto: Tanjug/AP

"Kada sam bio premijer bilo je 37 ministarstava. To smo smanjili na 26, a sada ćemo smanjiti na 16", rekao je sinoć Erdogan u intervjuu za ATV.

Erdogan je precizirao da namerava da broj ministarstva koje se bave ekonomijom smanji sa šest na tri. "Sa novim sistemom smanjićemo birokratiju. Brže ćemo donositi odluke, sve službe će biti usmerene na rezultat", istakao je Erdogan, prenosi Rojters.

U Turskoj će u nedelju, 24. juna, prvi put biti održani istovremeno vanredni predsednički i parlamentarni izbori, nakon što se 16. jula prošle godine narod na referendumu izjasnio o uvodjenju predsedničkog sistema vodjenja države.

Biće to i prvi izbori koji se održavaju tokom vanrednog stanja koje je uvedeno u toj zemlji, nakon pokušaja državnog udara, u julu 2016, a Erdogan je ranije izjavio da će ono biti odmah ukinuto, ako on bude ponovo izabran na izborima zakazanim za 24. jun.

Erdogan je favorit na ovim izborima i bezmalo je 16 godina pobedjivao j na svim izborima na kojima je učestvovao.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: