Njujork: Vetar udarao 100km/h, urušila se zgrada

Prazna sedmospratnica delimično se urušila u Njujorku, udarivši pritom u nekoliko manjih okolnih zgrada, saopštio je gradonačelnik Rob Rolison.

Izvor: B92

Utorak, 19.06.2018.

08:06

Njujork: Vetar udarao 100km/h, urušila se zgrada
Ilustracija: Getty Images

Urušavanje se dogodilo tokom kratke oluje, a povređena je jedna žena, kojoj je donji deo tela bi zarobljen u ruševinama četiri sata, prenosi Rojters.

"Osoblje je na licu mesta i sarađujemo sa lokalnim vlastima da raščistimo šut i osiguramo bezbednost svih. Nastavićemo da blisko pratimo situaciju na terenu", rekao je guverner Njujorka Endru Kuomo.

Rojters navodi da je prilikom urušavanja prazne sedmospratnice takođe urušen zadnji deo susedne zgrade, a da su najmanje dva automobila oštećena.

"U ovom trenutku verujemo da nema drugih povređenih, ali nismo imali priliku da temeljno istražimo ostale zgrade, jer su veoma nestabilne", rekao je šef vatrogasaca Mark Džonson.

Lokalni mediji navode da su naleti vetra od oko 100 kilometara na čas verovatno doprineli urušavanju zgrade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: