"Slučaj doktorata Siniše Malog je naterao Univerzitet..."

Slučaj doktorata bivšeg prvog čoveka Beograda i aktuelnog ministra finansija Siniše Malog naterao je Univerzitet da se suoči s problemom akademske nečestitosti.

Izvor: B92

Nedelja, 10.06.2018.

11:52

Ilustracija: Thinkstock

To je rekla novoizabrana rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović.

Ona je za "Blic" od nedelje kazala da Univerzitet mora da brine o svakoj diplomi koja je izdata "nakon sticanja kvalifikacija".

"Ono što je bitno za Beogradski univerzitet jeste da je uspostavljena procedura koja će dovesti do rešenja i ovog slučaja kada stručno telo završi svoj rad", rekla je Popovićeva.

Mali je 2013. godine na FON-u odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije". Na sajtu Peščanika 9. jula 2014. objavljen je tekst profesora Raše Karapandže u kojem se navodi da je plagirano 33 odsto ili više teksta tog doktorskog rada.

Grupa akademika, univerzitetskih profesora i naučnih istraživača je 27. februara predala Rektoratu Univerziteta u Beogradu zahteve da se poništi doktorat Siniše Malog, jer smatraju da je taj rad plagijat i da se Mali ne promoviše u zvanje doktora nauka, a da članovi komisije pred kojima je branio doktorsku tezu budu procesuirani pred etičkom komisijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: