Policija rasterala Albance – oni se vratili i gađali Srbe

Troje Srba je povređeno u kosovskom selu Petrič, pošto su se našli na udaru albanskog stanovništva, preneli su Radio Goraždevac i KoSSev.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 28.05.2018.

11:52

Policija rasterala Albance – oni se vratili i gađali Srbe
screenshot

Kako se navodi, grupa Albanaca, koju je prethodno rasterala kosovska policija, ponovo se okupila i opkolila raseljene Srbe koji su uspeli da stignu do Crkve Svete Trojice u mestu nedaleko od Kline, iako su im Albanci tokom jutra blokirali put.

Predsednik Privremenog organa opštine Klina Božidar Šarković rekao je za Tanjug rekao da je u kamenovanju povređen u glavu Radosav Kizić, koji je trenutno na infuziji u ambulanti u Peći i naveo da su građani uzmenireni zbog incidenta.

Šarković kaže da je danas oko 50 povratnika i interno raseljenih došlo u selu Petrič da obeleže seosku slavu, a da je epilog kamenovanje uz prisustvo više od 100 pripadnika specijalne kosovske policije ROSU

Ispričao je da je Radosav Kizić povređen u glavu, ima tri kopče i trenutno prima infuziju u ambulati u Peći gde ga je prevezla hitna pomoć i policija iz Kline.

Šarković kaže da je u kamenovanju povređen i Nemanja Kizić, brat Radosava Kizića, a da je i sam povređen kamenicom u rame.

Naveo je da je sa sveštenikom Stevanom Markovićem obišao povređenog Radosava Kizića u bolnici koji se, kaže, oporavlja.

Šarković je rekao da su ljudi koji su došli iz centralne Srbije da obeleže današnju seosku slavu trenutno u selu Vidanje gde ih je policija sprovela i ostavila da se okrepe, a potom bi trebalo da se vrate u centralnu Srbiju gde borave kao interno raseljena lica u Čačku, Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu.

Radio Goraždevac je preneo da je jedan Srbin uhapšen, pod optužbama za ratne zločine iz 1999. godine.

”Albanci su se okupili i opkolili Srbe, gađajući ih i uzvikujući pogrdne parole”, rekao je urednik Radio Goraždevca Darko Dimitrijević.

Grupa raseljenih iz sela Petrič se uputila kako bi posetila ostatke porušene crkve i seosko groblje i obeležila praznik Sv. Trojice.

Crkva Svete Trojice nalazila se u Petriču nedaleko od Kline, na putu Peć-Priština. Sagrađena je 1992. godine kao donacija porodice Karić.

Nakon dolaska italijanskih snaga KFOR-a, demolirana je krajem juna 1999.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: