SRS: Ovo je poslednje upozorenje...

Poslanik SRS Miljan Damjanović izjavio danas da ta stranka upućuje poslednje upozorenje da neće dozvoliti održavanje festivala "Mirdita, dobar dan".

Izvor: B92

Četvrtak, 24.05.2018.

12:11

SRS: Ovo je poslednje upozorenje...

Prema njegovim rečima, SRS će danas predati dopis sa obaveštenjem Ministarstvu unutrašnjih poslova da će funkcioneri, članovi i simpatizeri radikala 30. maja sprečiti "politički, antidržavni i antiustavni" festival "Merdita, dobar dan", u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava.

"SRS će 30. maja biti tamo gde se oni okupljaju i svim silama sprečiti da se širi bruka i insistirati da se na tom mestu brani Ustav Srbije. Od toga nećemo odustati", kazao je Damjanović novinarima u Skupštini Srbije.

On je rekao da SRS poslednji put upozorava predstavnike Vlade Srbije da moraju da reaguju i zabrane ne samo sprečavanje najavljenog festivala "Merdita, dobar dan", već delovanje svih nevladinih organizacija koje finansira Zapad.

Navodeći da u medijima provejavaju lažne informacije o tome da SRS hoće da zabrani komunikaciju dva društva i kulturnu manifestaciju, on je kazao da nije reč ni o kakvom kulturnom nasleđu već o "ozbiljno plaćenoj političkoj organizaciji" koja deluje kao nevladina organizacija.

"Ova nevladina organizacija jasno na svom sajtu kaže da pored Srbije deluje i na terirotriji Kosovo. Objavili su dokument 'Kosovska hronologija 1974 - 2017' u kojem stoji da su takozvani pripadnici takozvane teroritstičke grupe OVK, pazite takozvane, da su bili primorani da se '90tih godina organizuju i uzmu oružje u ruke da se brane od srpske represije i vojske na prostoru Kosova i Metohije. Ovim dokumentom napada se Ustav Srbije i njene teritorija", kazao je Damjanović.

Dodao je da "Kosovska hronologija 1974 - 2017" sadrži kontraistine koje su mogle da se čuju od "lažnih svedoka" u Tribunalu u Hagu.

"Oni svakodnevno javno iznose lažne činjenice da se bore za nekakva prava. U ovom dokumentu se napada i sadašnja pozicija Srbije", kazao je Damjanović i citirao deo dokumenta koji se, pored ostalog, odnosi i na poziv na unutrašnji dijalog o Kosovu.

Damjanović je rekao da postoje međunarodni festivali srednjovekovne muzike Prizren "Medimus", "Dani jorgovana", koncerti različitih kulturno-umetničkih društava i druge manifestacije koje organizuju državne institucije.

On je kazao da se aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava predstavljaju kao dobri i fini borci za ljudska prava, a vređaju članove SRS-a, nazivaju ih "Šešeljevim putujućim cirkusom", provociraju ih transparentima poput "Izbacite Šešelja!", od Skupštine Srbije traže da Beograd pamti genocid u Srebrenici, pozivaju Atifetu Jahjagu u Beograd, prekidaju promocije knjiga itd.

Ponovio je da će SRS 30. maja, čak i da se zabrani festival čiju je organizaciju najavila Inicijativa mladih za ljudska prava, biti tamo gde će se njihovi aktivisti okupiti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: