Tači: Sve u skladu sa zakonima

Priština -- Predsednik Kosova Hašim Tači izjavio je da je kosovska policija prilikom hapšenja Marka Đurića postupala u skladu sa zakonima i ovlašćenjima.

Izvor: Beta, Tanjug
Podeli
Foto: EPA / Boris Pejović
Foto: EPA / Boris Pejović

Tači je građane Kosova pozvao na smirenost i rekao da je Đurić na Kosovo ušao ilegalno, preneo je portal Koha.net.

Upravo su ga, rekao je, obavestili nadležni organi da je Đurić prošao redovnu policijsku, sudsku i tužilačku proceduru i da je sada na putu da bude deportovan sa kosovske teritorije.

"Ovaj slučaj ne bi trebalo da ometa komunikaciju između Kosova i Srbije, dijalog između dve zemlje i napore za normalizaciju, dobrosusedskih odnosa i pomirenje dva naroda", rekao je Tači.

Osim toga, oglasio se i zamenik kosovskog premijera Enver Hodžaj, koji je izjavio da je Đurić na Kosovo ušao ilegalno i da to predstavlja "kršenje prava, ustavnog poretka i Briselskog sporazuma".

On je na Tviteru napisao da takvi potezi imaju za cilj da destabilizuju Kosovo, kao i da će kosovska vlada "preduzeti sve neophodne mere kako bi očuvala mir".

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Flamur Sefaj izjavio je da su specijalne policijske jedinice profesionalno sprovele "operativni plan sprečavanja ulaska srpskih zvaničnika na Kosovo".

Sefaj je rekao da je taj operativni plan bio namenjen političrima koji su ušli na teritoriju Kosova bez prethodno pribavljene dozvole.

"Policija Kosova se obavezala da odgovorno ispunjava svoje zakonske obaveze i da stvori sigurno okruženje za sve gradjane Republike Kosovo", rekao je Sefaj, preneo je portal Koha.net.

Opširnije o hapšenju Đurića - OVDE.

strana 1 od 98 idi na stranu