N1: Službenica opštine Voždovac snimala našu novinarku

Na otvaranju zdravstvene stanice u Prnjavoru ekipu televizije N1 pratila je i telefonom snimala žena koja je rekla da je službenica opštine Voždovac.

Izvor: B92

Sreda, 08.11.2017.

16:51

N1: Službenica opštine Voždovac snimala našu novinarku
Foto: Screenshot

Iz N1 navode da se to dogodilo dok su novinarka i snimatelj radili anketu s građanima.

Na njihovo pitanje ko je ona i zašto ih snima, žena je odgovorila da je zaposlena u opštini i da ih "snima zato što želi da čuje izjave građana".

Na konstataciju novinarke N1 da to može i sama da ih pita, ženska osoba koja se nije predstavila je rekla: "Ne želim".

Žena je nastavila da snima i potom razgovarala s predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem, navodi N1 uz snimak sa lica mesta.

Televizija je zvanično zatražila odgovor opštine Voždovac da li je N1 pod video-nadzorom te opštine, zbog čega ih zaposleni u toj opštini snimaju dok su na radnom zadatku i ko je osoba koja je ih je snimala.

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je da novinari nisu samo mete fizičkih i verbalnih napada, kao i da je i “nadzor nad izveštavanjem” takođe pritisak.

Kako navode, današnji slučaj je "logičan nastavak učestalog etiketiranja i targetiranja" TV N1 kao "američke televizije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: