Konsultacije kod Vučića: Šešelj poslao sina, DS nije došla

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je prvi deo konsultacija sa predstavnicima izbornih lista o kandidatu za predsednika Vlade Srbije.

Izvor: Beta, Tanjug

Ponedeljak, 05.06.2017.

06:57

Konsultacije kod Vučića: Šešelj poslao sina, DS nije došla
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Predsednik je do sada primio predstavnike lista "Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje", koalicije SPS–JS i predstavnike radikala.

Nastavak konsultacija sa manjinskim listama biće održan sutra posle podne.

Svi sastanci se održavaju u zgradi Predsedništva, na Andrićevom vencu broj 1, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike.

Delegacija koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, predvođena šefom poslaničke grupe SNS-a Aleksandrom Martinovićem, stigla je nešto pre 9 h u Predsedništvo Srbije na prvi zakazan razgovor.

Delegaciju koalicije SNS-a čine i predsednik partije Ujedinjenih penzionera Srbije Milan Krkobabić, Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljaljić, predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin i potredsednica SNS-a Marija Obradović.
Foto: Tanjug / Rade Preliæ
Zatim su u 10 h na razgovor stigli predsednik SPS Ivica Dačić i JS Dragan Marković.

Potom je stigla delegacija Srpske radikalne stranke (SRS) oko 11 h.

Na konsultacije su u ime SRS-a došli Aleksandar Šešelj, sin lidera radikala Vojislava Šešelja, i poslanik te stranke Milovan Bojić.
Foto: Tanjug / Rade Preliæ
Predstavnici izborne liste Za pravednu Srbiju - DS, (NOVA, DSHV, Z ZS) nisu se danas, kako su i najavili, odazvali pozivu predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konsultacije o novom premijeru Srbije.

Iz DS su ranije rekli da neće doći na te konsultacije jer, kažu, nemaju šta da pričaju sa predsednikom Srbije.

Na konsultacije su po podne pozvane i liste D JB, Dveri-DS S i Savez za bolju Srbiju u kojoj su LDP, LSV i SDS.

Na konsultacije kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića nešto oko 17 čašova došli su predstavnici Demokratske stranke Srbije dok se njihovi partneri sa izborne liste iz Pokreta Dveri nisu pojavili.

Delegaciju DS S predvodi predsednik stranke Miloš Jovanović, a iz Dveri su ranije najavile da neće prisustvovati konsultacijama jer ne žele da učestvuju kao paravan za formiranje vlasti.

U terminu u 16.00 na konsultacije nisu došli ni predstavnici Dosta je bilo koji su takođe ranije najavili da neće razgovarati sa predsednikom Srbije, a na konsultacije zakazane u 15.00 nisu se pojavili ni predstavnici DS.
Foto: Tanjug / Rade Preliæ
Na konsultacije kod predsednika Srbije Aleksandra Vučića nešto oko 18 čašova stigli su, prvo predsednik LDP Čedomir Jovanović, a zatim LSV Nenad Čanak, dok treći član koalicije Saveza za bolju Srbiju, koja je zajedncicki izašla na parlamentarne izbore, lider SDS Boris Tadić nije doddao.

Kako je najavljeno, Vučić će sutra konsultacije nastaviti sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara, zatim Bošnjačke demokratske zajednice, sledi i Partija za demokratsko delovanje i na kraju Zelena stranka.

Stranka demokratske akcije (SDA) Sandžaka neće se odazvati pozivu na konsultacije o kandidatu za predsednika Vlade Srbije, saopšteno je danas iz te partije.

"SDA Sandžaka je više puta razgovarala sa Aleksandrom Vučićem, pa i njegovim prethodnikom Tomislavom Nikolićem, o stanju i položaju bošnjačkog naroda u Srbiji, sa ciljem i predlogom poboljšanja statusa i prava Bošnjaka u Srbiji, međutim pozitivnih rezultata nije bilo", kaže se u saopštenju.

Vučić je u subotu u Kranju rekao da će ime mandatara saopštiti posle povratka iz glavnog grada Kazahstana Astane, gde će, kako je planirano, boraviti od 8. do 10. juna, odnosno, kako je ranije najavio, ići će se u Skupštinu Srbije između 12. i 18. juna.

Vučić je 30. maja kazao da ima u vidu tri kandidata za svog naslednika na mestu premijera.

Generalni sekretar predsednika Srbije, Nikola Selaković rekao je će predsednik Srbije održati konsultacije sa predstavnicima izbornih lista u ponedeljak i utorak, a da se između 11. i 15. juna može ocekivati da se saopšti ime mandatara za sastav nove Vlade Republike Srbije.

Pozivu će se odazvati SPS, LDP, DS S, to neće učiniti Dveri, DS, D JB, a SRS će o tome odlučiti danas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: