Nastavak "sage o Darvinu": Posle smene – otkazana tribina

Centar za promociju nauke saopštio je da tribina "Borba za opstanak Čarlsa Darvina" neće biti održana u Studentskom kulturnom centru kako je ranije najavljeno.

Izvor: B92

Subota, 20.05.2017.

16:27

Nastavak
Getty Images

To je saopšteno pošto je ta ustanova otkazala organizaciju "iz tehničkih razloga".

CPN je u saopštenju naveo da će tribina biti održana utorak, 23. maja "na novoj, adekvatnoj lokaciji u blizini", koja će biti saopštena u ponedeljak, 22. maja, "kako ne bi bio ostavljen prostor za novo pomeranje".

"Tribina o Darvinu je u ovom terminu zakazana 6. maja, nakon što se pojavila peticija za reviziju izučavanja teorije evolucije u školama i značajno pre aktuelnih napisa o Centru u javnosti", piše u saopštenju.

Naučno-popularna tribina "Borba za opstanak Čarlsa Darvina" počeće 19 časova a na njoj će učestvovati evolucioni biolozi Bilja Stojković i Aleksej Tarasjev, fizički antropolog Sofija Stefanović i teolog Andrej Jeftić.

Direktor CPN Nemanja Đorđević smenjen je nedavno sa funkcije a ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević rekao je tim povodom da je "lično nezadovoljan radom Centra, kadrovskim rešenjima i načinom na koji se troši novac".

On je naveo da Đorđević nije smeo da svoj lični stav povodom revizije izučavanja Darvinove teorije postavi na sajt Centra, kao zvaničan stav te ustanove.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: