Dačić o "uvredama Zaeva": Vratićemo Skoplju istom merom

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić saopštio je da lider SDSM i makedonski mandatar Zoran Zaev svojim izjavama narušava odnose između Beograda i Skoplja.

Izvor: B92

Sreda, 17.05.2017.

15:36

Dačić o
Foto: Tanjug, arhiva

"Uvrede koje Zaev upućuje srpskom rukovodstvu će svakako uticati na naše bilateralne odnose", naveo je Dačić u saopštenju.

"Srbija se ne meša u unutrašnja pitanja drugih država, isto tako Srbija želi dobre odnose sa susedima, ali izjave Zaeva su upravo u suprotnom tonu. Srbija sigurno neće dozvoliti bilo kome, pa ni Zaevu, da je ponižava, a odnos prema vlastima u Skoplju će ubuduće biti recipročan njihovom odnosu prema Srbiji“, zaključio je Dačić.

Zaev je ranije rekao da je neprijatno na koji način Srbija komentariše događanja u Makedoniji.

"(Premijer Srbije Aleksandar) Vučić govorio je o makedonskom scenariju, neprijatno je kako naši susedi govore o Makedoniji", rekao je Zaev u intervjuu za regionalnu TV N1, uz ocenu da je Makedonija imala demokratske parlamentarne izbore. Opširnije - OVDE.

Zaev je početkom maja izjavio da su Srbi i Makedonici bratski narodi, ali i da je u Srbiji na vlasti "nacionalističko rukovodstvo" Aleksandra Vučića.

Pročitajte još:

Stefanović Zaevu: Kad je Vučić imao nacionalistički potez?

Vulin Zaevu: Srbija nije opravdanje ni za čije probleme

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: