Tragedija u HR: Dvoje mrtvih, potraga za nestalima otežana

Dve osobe su poginule, za pet se traga nakon teške pomorske nesreće u Hrvatskoj u kojoj su se sudarili službeno plovilo Lučke kapetanije Dubrovnik i gumeni brod

Izvor: index.hr, Jutarnji.hr

Sreda, 26.04.2017.

07:28

Tragedija u HR: Dvoje mrtvih, potraga za nestalima otežana
Ilustracija: B92

Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture je saopštilo da se službeni brod lučke kapetanije Dubrovnik "Danče" u utorak 25. aprila u 21.20 h sudario u Koločepskom kanalu s gumenim brodom nepoznate registracijske oznake na kojoj su bili ugostiteljski radnici hrvatskog državljanstva, ukupno 9 osoba.

Pomorska nesreća dogodila se u trenutku dok je službeni brod LK Dubrovnik bio angažovan u akciji hitnog medicinskog transporta prema ostrvu Mljetu, javlja Hina, a prenose hrvatski mediji.

Na poziciji nesreće iz mora su spasene dve osobe s lakšim telesnim povredama, a dve pronađene osobe su mrtve. Za ostalih pet osoba intenzivno se traga. U potragu za nestalima uključena su tri plovila LK Dubrovnik s lekarskom pratnjom, službeni policijski brod i motorni trajekt Hanibal Lucić.

Uzrok nesreće još nije poznat, a potraga za nestalima traje.

Morski pojas koji se pretražuje je proširen, a potragu ometa snažan vetar u dubrovačkom akvatoriju.

Ugostitelji su se, kako se navodi, vraćali sa Šipana, gde su pripremali restoran za otvaranje i turističku sezonu.

Dve preživele muške osobe, hrvatski državljani, prevezene su u Opštu bolnicu u Dubrovniku.

Direktor Opšte bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potvrdio je da su nakon noćašnje teške pomorske nesreće u Koločepskom kanalu u tu bolnicu primljene dve osobe, od kojih je jedna teže, a druga lakše povređena.

"Primljeno je dvoje ljudi, jedan muškarac 1959. godište koji je zadobio lakše povrede i pušten je na kućno lečenje, a drugi je muškarac, 1964. godište, zadobio prelom ključne kosti i danas je planirana operacija. Pacijent je stabilno", rekao je Bekić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: