Državotvorni pokret Srbije se vratio u DSS

Na zajedničkoj sednici Predsedništva i Izvršnog odbora Državotvornog pokreta Srbije jednoglasno je odlučeno da udruženje pristupi Demokratskoj stranci Srbije.

Izvor: B92

Utorak, 14.03.2017.

10:51

Državotvorni pokret Srbije se vratio u DSS

“Podsećamo javnost Srbije da je udruženje osnovano u jesen 2014. godine i da su njegovi osnivači i članovi pre toga bili članovi DSS. Na korak istupanja iz stranke su se odlučili uvereni da je došlo do bitnih odstupanja od njene programske orijentacije i prepoznatljive politike, što je svoj vrhunac imalo u izbornim mahinacijama na vanrednoj skupštini stranke oktobra 2014. godine”, navodi se u saopštenju DPS.

Dve godine posle toga mogli su se uočiti napori unutar DSS, da stranka uspostavi kontinuitet sa politikom kojoj je više od dve decenije ton davao njen predsednik Vojislav Koštunica, dodaje se.

“Promena na čelu stranke jedan je od pokazatelja tog usmerenja. Pošto je izvorni smisao državotvorstva postao zajednički imenilac obe organizacije, članovi Državotvornog pokreta Srbije smatraju da je pristupanje DSS-u neophodan čin u vreme odsustva ove ideje vodilje u vladajućoj strukturi Srbije, u najvećem delu političke opozicije, ali i u javnom mnjenju vidno dezorijentisanog stanovništva. Obnova izvorne Demokratske stranke Srbije radi obnove jake države Srbije, naš je zajednički zadatak i cilj”, zaključuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: