Ninić: Dokumentacija Belog u Ministarstvu državne uprave

Beograd -- Dokumentacija za predsedničku kandidaturu Luke Maksimovića, poznatijeg kao Ljubiša Preletačević Beli, prosleđena na proveru Ministarstvu za državnu upravu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Tanjug / Milutin Marković
Foto: Tanjug / Milutin Marković

To je izjavio član proširenog sastava Republičke izborne komisije, predstavnik pokreta Dosta je bilo Ivan Ninić.

Ninić je novinarima posle sednice RIK-a rekao da je problem nastao jer je sinoć tokom prebrojavanja utvrđeno da na izjavi o podršci kandidature ne stoji termin "Grupa građana".

"Zakon o izboru predsednika Srbije propisuje šta mora da ima ta izjava, a Uputstvo (za sprovođenje izbornih radnji) ide malo šire i ovde vodimo debatu da li je nedostak reči otklonjiv ili ne i da li utiče na suštinu", rekao je Ninić.

Po njegovom mišljenju i kako je naveo mišljenju opozicionih predstavnika u RIK-u, nedostatak reči grupe građana apsolutno ne utiče na potpise podrške i volju tih ljudi koji su mu dali podršku i koji nikako nisu bili u zabludu kome podršku pružaju.

"Svako ko je njemu dao potpis znao je koga podržava i zašto potpisuje. Ovo može da bude jedna žestoka pravna debata koja će se u krajnjem slučaju preseliti u Upravni sud, bez obzira kakva odluka RIK-a bude", kazao je Ninić. ;

On je rekao da je reč je o 9.500 do 10.000 izjava potpisa birača o podršci koji se proveravaju i odluka se očekuje u popodnevnim časovima.

"Da li će biti proglašena kandidatura ili će biti doneto rešenje da ima nedostataka videćemo. Ako se odluči da su veći nedostaci to bi podrazumevalo davanje roka od 48 sati za prikupljanje novih 10.000 potpisa podrške. Ja u ovom trenutku kao član RIK-a ispred DJB ne mogu da prejudiciram odluku jer odluka ne zavisi od opozicije", dodao je Ninić.

Pročitajte još:

RIK: Potvrđene još tri kandidature, o Belom i dalje ni reč

Preletačeviću nedostaje 35 potpisa?

strana 1 od 274 idi na stranu