Hrvatska ima plan za izbeglice, ne otkriva detalje

Hrvatska je spremna za vanrednu situaciju dolaska velikog broja izbeglica, rekao je ministar unutrašnjih poslova te zemlje Ranko Ostojić.

Izvor: index.hr, Dnevnik.hr

Utorak, 15.09.2015.

21:12

Default images
Foto: Tanjug

On je naveo da Hrvatska ima pripremljen plan koji je spremna vrlo brzo aktivirati.

“U ovom trenutku imamo pripremljen vanredni plan, ali nije potrebno nikoga opterećivati s detaljima. On je pripremljen i napravljen i ako bude potrebno biće vrlo brzo aktiviran”, rekao je on.

Autobusi koji su prethodnih dana prevozili izbeglice iz Preševa ka granici sa Mađarskom preusmeravaju se na Šid i granicu s Hrvatskom, javlja reporter B92.

Hrvatski ministar je uputio kritiku svima koji govore kako Hrvatska treba da se postavi poput Austrije, Nemačke i Danske, koje su uvele privremene kontrole na granici.

Ostojić je naveo da, iako Hrvatska nije u Šengenu, primenjuje to pravo već dve godine.

“To podrazumeva graničnu kontrolu, koju u ovom trenutku imamo, je u višem rangu nego što imaju Nemačka, Danska i Austrija – one su uvele privremenu kontrolu. Mi je imamo stalno, i sigurno je da će takvu kontrolu imati i ubuduće. Imamo mobilne jedinice u slučaju da dođe do dodatnog priliva ilegalnih migranata, odnosno ljudi koji beže pred ratom, i one su raspoređene pre svega na istočnom delu, na grabici sa Srbijom”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: