Jahjaga ne dolazi u Beograd

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga neće doći u posetu u Beograd, zbog političke blokade na KiM, potvrđeno je iz njenog kabineta.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.10.2014.

15:05

Default images

Odluka da ona ne učestvuje na konferenciji u Beogradu doneta je zbog nemogućnosti formiranja novih institucija u Prištini, ali i zbog "određenih organizacionih aspekata".

Jahjaga je trebalo da dođe u Beograd na sastanku Evropske grupe trilateralne komisije koji se održava od 31. oktobra do 2. novembra.

"Predsednica Kosova je posle analize poziva evropske grupe Trilateralne komisije da do]e na konferenciju u Beogradu 1. novembra odlučila da ne učestvuje zbog aktuelnog stanja na Kosovu i nemogućnosti formiranja novih institucija. Odluka je doneta i posle analize agende konferencije, nivoa učesnika i protokolarnih i organizacionih aspekata", prenose prištinski mediji.

Početkom oktobra kosovski mediji su preneli informaciju da će kosovska predsednica Atifete Jahjaga doći u Beograd 1. novembra na sastanak koji organizuje Evropska komisija.

Pored premijera Aleksandra Vučića i ministarke za saobraćaj Zorane Mihajlović, najavljeno je da će na ovaj skup doći važne zvanice, kao što su doskorašnji premijer Italije Mario Monti, predsednik Goldman Saksa Piter Saderlend, guverner Nacionalne banke Belgije Luk Koen.

Na sastanku Trilateralne komisije u Beogradu učestvovaće nekoliko lidera iz regiona, a biće i predstavnika Kosova, iako predsednica Jahjaga neće doći, rekao je Jovan Kovačić, predsednik srpske nacionalne grupe Trilateralne komisije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: