Putin drži govor na vojnoj paradi

Beograd -- Predsednik Rusije Vladimir Putin, koji će 16. oktobra posetiti Srbiju, održaće govor na vojnoj paradi povodom sedam decenija od oslobođenja Beograda.

Izvor: Beta, Večernje novosti
Podeli

Ruski ambasador Aleksandar Čepurin je za Večernje novosti rekao da će ruska delegacija doći u Beograd 16. oktobra oko podneva u tri aviona. Potom će se Putin u Palati "Srbija" sresti s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem.

Predsednik Rusije će prisustvovati i potpisivanju nekoliko značajnih međudržavnih sporazuma.

Pored učešća na vojnoj paradi, predviđeno je da Putin položi venac na Groblje oslobodilaca Beograda, a potom će u popodnevnim satima otputovati u Milano.

Kako Večernje novosti navode, interesovanje medija za praćenje Putinove posete je ogromno, a samo iz Rusije dolazi sedamdesetak novinara.

Čepurin je izjavio da Putin u Begrad ne donosi nikakve ultimatume niti specijalne zahteve, i da je Moskva zadovoljna izbalansiranim stavom Srbije oko ukrajinske krize.

Novosti pišu da se očekuje da će među glavnim temama razgovora ruske i srpske delegacije u Beogradu biti pitanje bilateralne saradnje, pre svega ekonomskih odnosa.

Ruska delegacija imaće 150 članova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 193 idi na stranu