Oluja u Banjaluci, ulice pod vodom

Jako nevreme zahvatilo Banjaluku, olujni vetar i pljusak ulice tog grada prekrile vodom, a na nekim ugostiteljskim objektima načinjena je i materijalna šteta.

Izvor: Beta, Tanjug

Utorak, 05.08.2014.

14:55

Default images

Zbog nevremena otežan je saobraćaj u gradu, a vozači su zaustavili autobomile, jer je vožnja bila nemoguća.

U pojedinim delovima grada došlo je do pada napona i kratkotrajnog nestanka električne energije, objavili su banjalučki mediji, koji dodaju da je i za sutra prognozirana kiša sa grmljavinom.

Zbog obilne kiše se ponovo izlila rečica Tavija u Republici Srpskoj i poplavila ulice, a zbog bujice obustavljen saobraćaj na putu Kostajnica - Kozarska Dubica

Još nema informacija da li je voda prodrla u stambene objekte u tom mestu.

U majskim polavama u Kostajnici je poplavljeno više od stotinu stambenih i pomoćnih objekata, te dva veća privredna subjekta.

Danas od podneva jako nevreme pogodilo je i Banjaluku: za samo nekoliko minuta crni oblak nadvio se nad grad uz jak pljusaki vetar.

Ulice Banjaluke su prekrivene vodom, a u pojedinim delovima grada nestalo je struje.

Zbog obilne kiše Auto-moto savez RS upozorio je vozače da u zapadnim i severozapadnim krajevima Republike Srpske na kolovozima ima velikih količina vode, a ponegde zemlje i kamenja.

U ostalim krajevima Republike Srpske za sada nema padavina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

23 h

Podeli: