U Valjevu najteže, grad odsečen

Najgora situacija zbog poplava je u Valjevu. Grad je odsečen, skoro svi mostovi su zatvoreni za saobraćaj zbog izlivanja Kolubare, a evakuisano je 100 ljudi.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 15.05.2014.

13:10

Default images

Kako navode lokalni mediji, funkcioniše samo most na Obilaznici, a saobraćaj je otežan kroz centar grada, gde su ulice pune vode.

Evakuacija ugroženog stanovništva počela je jutros oko četiri sata, a Kolubara je premašila istorijski maksimum, kao i projektovani kapacitet, tako da više ne može da primi nove količine vode.

Uvedene su i restrikcije vode, a direktor Vodovoda Đorđe Pavlović je rekao da su na to bili prinuđeni, jer je isključena crpna stanica Gradac.

Sa mreže su već isključeni potrošači u Brđanima, Poparama, deo V puka, ali i potrošači u Novom Naselju, Popučkama i Beloševcu.

Za sada nije poznato koliko će na snazi biti restrikcije vode, a sam centar grada ne be trebalo da bude da udaru restrikcija, kažu u Vodovodu.

Struja je, preventivno, isključena brojnim domaćinstvima, problema ima na pojedinim trafostanicama u gradu, ali i na seoskom području, gde ekipe Elektro-distribucije ne mogu da reaguju, jer su skoro svi putevi koji povezuju Valjevo sa okolnim mestima u prekidu.

Zbog velikih padavina poplavljena su mnogobrojna domaćinstva na području Valjeva, ali i u okolnim selima. Iz istražnog zatvora su evakuisana 24 pritvorenika.

Odsečena je većina puteva koja Valjevo spaja sa okolnim mestima i do tog grada se jedino može doći od Ibarske magistrale, preko Ljiga, Mionice, Bogdanovića Brda i Rajkovića.

Zbog poplava biće zatvorene sve škole i vrtići na području Valjeva. Nijedan autobus jutros nije otišao iz Valjeva.

Štab za vanredne situacije proglasio je četvrtak neradnim danom i pozvao radno sposobne muškarce da pomognu u podizanju bedema

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: