OEBS: Na KiM glasalo 34% birača

Šef misije OEBS-a na Kosovu Žan-Klod Šlumberger je naveo da je, prema podacima te organizacije, glasalo 34,42 odsto građana s pravom glasa.

Izvor: B92

Ponedeljak, 17.03.2014.

00:27

Default images

On je rekao je da je na Kosovu i Metohiji glasanje na parlamentarnim izborima obavljeno u skladu s pravilima.

Šlumberger je naglasio da je biračima na Kosovu omogućeno da ostvare svoje pravo i glasaju na srpskim parlamentarnim izborima.

"Zadovoljan sam kako je danas izvedeno glasanje. Deset centara OEBS-a i 15 njihovih ogranaka na Kosovu, otvoreni su i zatvoreni na vreme, osim tri biračka mesta, koja su zatvorena kasnije jer su birači čekali u redu. Prema našim podacima, glasalo je 34,42 odsto građana s pravom glasa", rekao je Šlumberger.

Posle zatvaranja birališta, glasački materijal je vozilima OEBS-a prevezen u Rašku i Vranje, gde je prebrojan, navodi se u saopštenju OEBS-a.

Pravo glasa na parlamentarnim izborima na Kosovu i Metohiji imalo je 107.958 birača, koji su svoju građansku dužnost mogli da ostvare na ukupno 10 birackih centara i 15 ogranaka.

Izbore na Kosovu i Metohiji, koji su održani u 17 opština, pratilo je 400 OEBS-ovih predstavnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: