Strazbur: Naparedak Srbije

Strazbur -- U Strazburu je ocenjeno da je Srbija ostvarila napredak u suzbijanju trgovine ljudima.

Izvor: Tanjug
Podeli

Komitet strana ugovornica Konvencije Saveta Evrope o borbi protiv trgovine ljudima danas je u Strazburu pozdravio mere koje Republika Srbija preduzima na planu suzbijanja trgovine ljudima i usvojio preporuke za unapređenje postojećeg sistema i primenu Konvencije.

Na 13. sastanku, održanom uz učešće predstavnika 41 države koja je do sada ratifikovala Konvenciju, istaknut je napredak u istragama i krivičnom gonjenju slučajeva trgovine ljudima i donošenju presuda, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Komitet je pohvalio i mere koje se preduzimaju u saradnji sa nevladinim i međuvladinim organizacijama na unapređenju opšte svesti javnosti o trgovini ljudima, kao i multidisciplinarni pristup identifikaciji žrtava trgovine ljudima kroz osnivanje Centra za zaštitu žrtava trgovine ljudima.

Mere koje je Republika Srbija preduzela od objavljivanja izveštaja Grupe eksperata za suzbijanje trgovine ljudima (GRETA) predstavio je predstavnik MUP-a Republike Srbije Saša Gosić, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 162 idi na stranu