Protest Zlatne zore u Atini

U znak protesta zbog hapšenja lidera Zlatne zore, oko hiljadu pristalica te partije protestovale ispred parlamenta u Atini.

Izvor: B92

Subota, 30.11.2013.

22:14

Default images

Demonstranti su odeveni u crno, noseći baklje i grčke zastave, uzvikivali "Dalje ruke od Zlatne zore, ne zatvarajte nacionaliste".

Oko 1.000 pristalica grčke stranke Zlatna zora, okupilo se ispred zgrade parlamenta u Atini, u znak protesta zbog hapšenja lidera te partije Nikolaosa Mihaloliakosa, optuženog za osnivanje kriminalne organizacije.

Odeveni u crno, noseći baklje i grčke zastave, pristalice ove krajnje desničarske stranke uzvikivali su slogane kao što je: "Dalje ruke od Zlatne zore, ne zatvarajte nacionaliste!", uz zvuke grčkih narodnih pesama i marša.

Protest je nadgledala policija, kako bi sprečila sukobe s pristalicama protivničke levičarskih grupa, koji su se okupili u blizini, preneo je Rojters.
(Tanjug)
Policija je "radi javne bezbednosti" ranije zabranila najavljeni marš simpatizera Zlatne zore, kao i marš antifašista.

Tenzija između ovih rivalskih grupa je povećana otkad su u septembru pristalice Zlatne zore ubile jednog repera antifašistu, a ovog meseca, u ime odmazde, antifašisti likvidirali dva simpatizera Zlatne zore.

Ovo je najveći javni skup Zlatne zore od kada je vlada počela da se obračunava s njom, posle ubistva repera.

Slab odziv na protestu, pokazuje da se Zlatna zora još oporavlja od akcija koje je protiv nje preduzela vlada, ocenila je britanska agencija.

Prema istraživanju objavljenom danas u listu Kosmo, podrška toj stranci sada iznosi 8,8 odsto, neznatno manje u odnosu na devet odsto u oktobru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

19 h

Podeli: