Subota, 30.11.2013.

17:07

Novi zakon o protivgradnoj zaštiti

Predsednik Odbora za poljoprivredu Aleksandar Senić izjavio je Tajugu da će novi zakon o protivgradnoj zaštiti ući u skupštinsku proceduru u februaru.

Izvor: Tanjug

Default images

"Dobili smo uveravanja od MUP-a, Sektora za vanredne situacije, da će novi zakon ući u skupštinsku proceduru najkasnije u februaru 2014. godine, pa će, ukoliko se izglasa do kraja tog meseca, omogućti da poljoprivredni proizvodi budu bolje čuvani od grada", naveo je Senić.

Za narednu godinu, kako kaže, nije obezbedjen dovoljan broj protivgradnih raketa, čak ih je manje nego ove goione, pa nije optimista u pogledu sigurnosti imovine gradjana ukoliko se ne promeni zakon.

"Apelovao sam na predstavnike MUP-a po ovom pitanju, jer je zakon ukinut još 1992. godine, a novi nije donet", istakao je on.

Upitan da li će biti veća budžetska izdvajanja za poljoprivredu, Senić kaže da su budžetska sredstva za poljoprivredu uvećana za dva odsto, medjutim fond za subvencije je manji čak za 10 procenata.

To će, prema njegovom mišljenju, biti veliki problem, jer neće moći da se ispoštuju inicijative i zahtevi stočara, jer, kako kaže, bez subvencija neće biti omogućen dalji razvoj poljoprivredne proizvodnje, odnosno, smanjiće se broj grla u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: