"Nemamo kontrolu nad prilozima"

Slavica Đukić-Dejanović je izjavila da Ministarstvo zdravlja ne može da kontroliše nevladin sektor kada je reč o prikupljanju humanitarnih priloga za lečenje.

Izvor: Politika, Tanjug

Četvrtak, 31.10.2013.

23:30

Default images

"Ministarstvo poziva sve ljude dobre volje da se organizuju da pomognu. Mislim da ćemo vrlo brzo imati ugovor gde će biti sve potpuno jasno. Nevladin sektor ne može ministarstvo kontrolisati", rekla je ministarka zdravlja u intervjuu za "Politiku".

"Mi smo u skladu sa Zakonom o zabrani diskriminacije proširili prava. Onaj kome treba da se radi transplantacija srca, mora biti briga države. Ali, kada su deca u pitanju, to mora biti onda kada to kažu stručnjaci i to je delikatno pitanje", naglasila je ona.

Đukić Dejanović je rekla da mešanje državnih institucija, posebno izvršne vlasti, u rad nevladinih organizacija ne bi bilo u skladu sa njihovom namerom da pomognu.

"Dakle, oni treba da pomažu, a inspekcije moraju da rade svoj posao", istakla je ona, naglasivši da Ministarstvo nema ingerencije da koordinira rad nevladinog sektora, "jer bi to onda bio vladin sektor, a to nije u redu".

"Guši se sloboda nevladinog sektora ako koordinaciju ili inicijativu preuzme bilo ko", naglasila je Đukić-Dejanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: