Dačić: O Đilasu narednih dana

Beograd -- Premijer Srbije Ivica Dačić rekao je danas da će se o sudbini Dragana Đilasa kao gradonačelnika Beograda razgovarati u narednim danima.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na pitanje novinara da li je on juče izjavio u Utisku nedelje na TV B92 da je Đilas pluskvamperfekat i da li to znači najavu kraja gradske vlade u sadašnjem sastavu, odnosno Đilasa kao gradonačelnika, Dačić je odgovorio: "Nije. Rekao sam da je on na putu da to postane".

On je to rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa francuskim ministrom za evropska pitanja Tjerijem Repantenom, pa su novinari insistirali na tome da precizira s kim će Francuzi sarađivati na zajedničkim projektima, na primer u radu na metrou u Beogradu.

Đilas nije želeo danas da komentariše izjavu Dačića da je na putu da "postane pluskvamperfekat". On je, nakon obilaska obdaništa "1001 radost", kazao da ne želi "politikom da truje takvo mesto" i najavio da će na sutrašnjoj konferenciji za novinare DS komentarisati sve što se dešavalo u prethodnih nekoliko dana, pa i Dačićevu izjavu.

Dačić je istakao da su projekti sa Francuskom "stalnog karaktera" i da to nema nikakve veze sa tim ko je na vlasti ili ko će biti. "Oni će sarađivati sa svim onim organizacijama koje trenutno postoje, nevezano ko je na vlasti ili koja će garnitura biti na vlasti", rekao je Dačić.

Dodajući da je novinarsko pitanje o projektima zapravo bilo postavljeno da bi se dobio odgovor o Đilasu, Dačić je rekao: "Ovo me pitate da biste čuli šta je sa Đilasom. Još nismo o tome razgovarali, ali biće to na dnevnom redu narednih dana".

S druge strane, lider naprednjaka i prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić kazao je danas da nema potrebe za tolikom žurbom kada je reč o smeni beogradske vlasti, na čijem čelu je Đilas. On je kazao da će sa liderom SPS i premijerom o tom pitanju razgovarati, ali kada se budu vratili iz Brisela, gde ih čeka još jedna runda dijaloga i kada se budu završile neke velike investicije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 192 idi na stranu