Humani gest Stanislave Pak

Beograd -- Šefica pres službe predsednika Srbije Stanislava Pak postala je starateljka sestrama Danijeli, Violeti, Sanji i Dostani Spasić, koje su napustili roditelji.

Izvor: Tanjug
Podeli

Devojčice inače žive u izuzetno teškim uslovima u Vranovu kod Smedereva, a šefica pres službe predsednika Srbije će, osim što će im pružati redovnu finansijsku pomoć, brinuti o svim potrebama maloletnih devojčica.

"Od plate ću svakog meseca odvajati jedan deo i biću im staratelj jer je ovo teška priča, a devojčice su predivna nežna bića, zahvalne za svaku pomoć", izjavila je Stanislava Pak. Ona je, u okviru humanitarne akcije "Srce za decu", pozvala sve one koji su zaposleni da u skladu sa svojim mogućnostima pomažu deci u nevolji.

"Puno mi je srce i zato pozivam sve da ličnim primerom, dajući po 500 dinara od plate, omasovimo ovu akciju. Što više dajemo, više ćemo dobiti", rekla je Pakova.

Porodica Spasić je izbegla s Kosova, a nakon odlaska oca i majke, devojčice starosti četiri, pet, sedam i devet godina žive u maloj nezavršenoj kući s bakom Radmilom, koja ima penziju od 12.000 dinara.

Društvo

strana 1 od 177 idi na stranu