SPO: Anketni odbor o prisluškivanju

Beograd -- SPO smatra da se ne sme dozvoliti da afera prisluškivanja najviših državnih funkcionera bude zataškana, kaže poslanik SPO-a Aleksandar Jugović.

Izvor: Beta
Podeli

Iz SPO su još jednom opomenuli da je potrebno otvoriti tajne dosijee kako bi se iz državnih institucija uklonile paralelne strukture.

Jugović je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je potrebno da parlament formira anketni odbor koji bi ispitao sve navode o prisluškivanju predsednika Srbije Tomislava Nikolića i potpredsednika vlade Aleksandra Vučića.

Jugović je ocenio da obrazloženje MUP-a, u kome tvrde da nisu znali čiji se telefoni prisluškuju, deluje "smešno" i da može samo da naiđe na podsmeh javnosti i političkih stranaka.

"Da je Demokratska opozicija Srbije (DOS), kako je obećano, otvorila dosijee i da su lustrirani svi koji su nesavesno obavljali svoj posao, danas ne bi bilo ni nezakonitog prisluškivanja, ni tajkuna, ni kriminalnih privatizacija", kazao je Jugović.

On je ocenio da su paralelne strukture bezbednosti u Srbiji povezane sa ljudima koji su na nezakonit način stekli krupan kapital i da se sada međusobno štite.

Direktor policije Milorad Veljović je najavio da prekida bolovanje kako bi istražio aferu prisluškivanja. Danas stiže i odgovor Telekoma na pitanje ko je potpisao nalog za prisluškivanje.

Politika

strana 1 od 201 idi na stranu