Homen: Cecu štitila popularnost

Beograd -- Sudski postupak protiv Svetlane Ražnatović godinama nije pokretan zbog njene popularnosti, kaže koordinator Vlade za odnose s javnošću Slobodan Homen.

Izvor: Press
Podeli

Homen je za list "Pres" ocenio da je veliki pomak to što je protiv folk pevačice uopšte podignuta optužnica.

Razlog zašto niko nije hteo da se zamera Ražnatovićevoj je taj što ona uvek nekog može da podrži u kampanji, rekao je Homen. On je objasnio da se tužilaštvo na osnovu dokaza kojima je raspolagalo opredelilo za sporazum o priznanju krivice.

"Videćemo da li će to sud potvrditi, ali je veliki pomak i sama činjenica da se konačno došlo do podizanja optužnice i određene kazne za Cecu", naveo je Homen.

On je rekao i da je u slučaju Cece Ražnatović država oštećena samo za porez i da se kroz milion i po evra on višestruko naplaćuje.

"Oštećen je Fudbalski klub 'Obilić', koji ima pravo da nadoknadi sve te troškove. I to se nas ne tiče. Ja imam drugu dilemu - da li je kazna sa narukvicom od osam meseci adekvatna. To je moja dilema kao građanina, a ne kao državnog sekretara", kazao je Homen.

Koordinator Vlade Srbije za odnose s javnošću rekao je i da je sporazum o priznanju krivice način na koji treba rešavati većinu krivičnih postupaka, navodeći da se u modernim zemljama više od 90 odsto postupaka završava na taj način.

"Upravo zato postoji sud koji će da ceni da li je ta nagodba tužilaštva društveno prihvatljiva ili ne", kazao je Homen.

Na pitanje da li zatvor mogu da izbegnu samo bogati, Slobodan Homen je podsetio da je putem dogovora do sada zaključeno sedam hiljada sporova i da nijedan nije izazvao medijsku pažnju i negativnu reakciju.

strana 1 od 43 idi na stranu