Kasa i Bunjik isključeni iz SVM-a

Subotica -- Počasni predsednik Saveza vojvođanskih Mađara Jožef Kasa saslušan je sinoć na sastanku stranačke disciplinske komisije, posle čega je isključen iz stranke.

Izvor: B92
Podeli

Kasa i bivši predsednik stranačke skupštine Zoltan Bunjik saslušani su jer su kritikovali pojedine postupke sadašnjih partijskih čelnika i tokom nedavnog sukoba između SVM i DS, pre svega u Subotici, stali na stranu demokrata.

Do sukoba Kase i Bunjika sa jedne strane i SVM-a sa druge, došlo je nedugo nakon odluke da ne podrži budžet Vojvodine.

Kasa je tu odluku, ali i pojedine druge postupke SVM-a koji su usledili, dovodio u pitanje, zbog čega je i isključen iz partije. Iako je isključen iz stranke koju je i sam osnovao, kaže da ne planira da osniva drugu, niti da se aktivno bavi politikom.

“Čim sam dao ostavku na čelo stranke, to je bio znak da se povlačim iz politke. Ali to ne znači da nema mog mišljenje i da ne razmišljam, a to mojim drugarima smeta, to što Jozef Kase razmišlja kada je u pitanju opšti interes države i življa koji živi na ovim prostorima. Ja ću i ubuduće reći kad vidim da nešto ne štima”, kaže Kasa.

Kasa kaže da on stoji iza svojih reči i da je sednica, kako on kaže, bila farsa. On svojim bivšim partijskim drugovima zamera i to što su, umesto da nesporazum reše dijalogom, odlučili da njega i Bunjeka pozovu pred disciplinsku komisiju.

“Ja to smatram slabošću partije, da pokreće (postupak) protiv dva istaknuta člana te partije i nosioca te stranke. Smatrama velikom greškom da sadašnje rukovodstvo nije našlo snage da nas pozove na drugarski razgovor pa da razjasnimo neke stvari”, kaže Kasa.

U Savezu vojvođanskih Mađara nije bilo moguće dobiti bilo kakvu zvaničnu izjavu povodom ovih dešavanja. Stranka je nakon zatvorene sednici komisije samo izdala saopštenje u kom se objašnjavaju razlozi zbog kojih su Kasa i Bunjik isključeni iz SVM-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 125 idi na stranu