Povećan broj obolelih od salmonele

U Valjevu se povećao broj dece obolele od salmonele - sada ih je 47, a petoro mališana zadržano je u bolnici. U Vlasotincu je od salmonele obolelo 13 dece.

Izvor: B92

Sreda, 30.09.2009.

18:53

Default images

U lokalnom Zavodu za javno zdravlje kažu da se još uvek ispituje šta je uzrok salomenele u valjevskim vrtićima. U uzorcima hrane koji su ispitani nije utvrđeno prisustvo salomenele, ali se prema rečima direktorke Zavoda Marije Gavrilović, ipak najviše sumnja da je hrana izvor zaraze.

Doktorka Gavrilović kaže da će odogovrnost za izbijanje epidemije salomonele utvrditi sanitatrna inspekcija.

Epidemija salomnele istovremeno se pojavila i u Vlasotincu, gde je obolelo 13 dece.

Nadzorne službe prate zdravstveno stanje još 110 mališana.

Načelnik sanitarne službe kaže da je utvrđeno da hrana u vrtićima nije izvor zaraze, pa se zato sumnja da su uzrok epidemije loša lična higijena i prvljave ruke.

Zato će se ispitati odgovrnost roditelja i lekara u Domu zdravlja u Vlasotincu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: