Živkov: Ne sumnjam u objašnjenje

Beograd -- Novinar Ljubomir Živkov kaže da je obavešten da je njegov prilog "Retrovizor" sa programa TV B92 skinut iz ekonomskih razloga i da ne sumnja u to objašnjenje.

Izvor: B92, Beta
Podeli

"Direktorka Informativnog programa B92 obavestila me je u telefonskom razgovoru u ponedeljak da zbog redukcije troškova B92 menja program i ukida Retrovizor", izjavio je Živkov i naveo da nema razloga da sumnja u to objašnjenje. Kako je rekao, tokom 8 godina saradnje sa B92 nikada niko nije pokušao da mu nametne temu ili utiče na sadržinu njegovog priloga.

"Retrovizor" je emitovan nedeljom u okviru dnevnika u 18:30.

Predsednik UO B92 Veran Matić potvrdio je da se radi o ekonomskim razlozima i ocenio besmislenim pokušaje pravljenja političkog slučaja.

"Besmisleni su pokušaji pravljenja političkog slučaja i zlonamerno je optuživanje B92 zbog raskida autorskog ugovora sa Ljubom Živkovim, do kojeg je došlo isključivo iz ekonomskih razloga", kaže Matić.

"Kao i svaki medij u našoj zemlji, trpimo ozbiljne efekte ekonomske krize, primorani smo na redukcije troškova, što podrazumeva i ukidanje honorara povremenih i spoljnih saradnika, dok nastojimo da sačuvamo posao što većeg broja naših stalno zaposlenih", ukazao je on.

"Na kolumne Ljube Živkova niko se nikada nije žalio, niti je potpuna sloboda ovog autora ikada ičim bila ugrožena od strane B92. Svoje slobode demonstriramo na dva televizijska i jednom radijskom kanalu 24 časa dnevno, kao i na najposećenijem veb sajtu u regionu", navodi Matić.

"Sve ostalo je izmišljotina, kao i lansirana smicalica o nipodaštavanju prilikom saopštavanja o prekidu saradnje. Živkova je o tome obavestila direktorka informativnog programa B92, koja mu je ponudila da nastavi da piše svoje kolumne za B92 pro bono, dok se ne prevaziđe ekonomska kriza", objasnio je Veran Matić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 93 idi na stranu