Dugalić: Srbija nije izolovana

Sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić izjavio je za novosadski "Dnevnik" da očekuje da će i u 2009. inflacija biti između osam i deset odsto.

Izvor: FoNet, Dnevnik

Sreda, 31.12.2008.

10:10

Default images

"Mi već deset godina živimo s takvom stopom i već smo postali imuni na nju. Mnogo više teškoća mogla bi da nam donesu velike oscilacije kursa i problemi u realnom sektoru, kao i smanjene mogućnosti zaduživanja u inostranstvu, te niža stopa društvenog bruto proizvoda", kaže Dugalić.

On je rekao da je teško prognozirati kako će se banke ponašati u tim uslovima, "ali je sasvim izvesno da ćemo pratiti šta se dešava u realnom sektoru i na međunarodnom finansijskom tržištu i reagovati u skladu s tim kretanjima".

On je, takođe, rekao da "Srbija više nije izolovano ostrvo, kriza se već prenosi i na našu privredu, a to će neminovno uticati i na finansijski sektor. Jer, ako preduzeća imaju teškoće u ispunjavanju finansijskih obaveza, takva situacija se mora odraziti i na poslovanje banaka".

"Srećom, unutrašnje rezerve banaka kod nas su solidne, i to će pomoći da se problem dobrim delom amortizuje", rekao je Dugalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: