Kolundžija: Neonacisti zabranjeni

Šefica poslaničke grupe ZES Nada Kolundžija izjavila da nadležni organi treba da utvrde da li najavljeni skup 11. oktobra organizuju neonacističke organizacije.

Izvor: B92

Utorak, 30.09.2008.

15:42

Default images

"Nadležni organi prvo treba da procene da li to one jesu ili nisu. Ukoliko utvrde da jesu, te organizacije su zabranjene, i onda nije pitanje njihovog okupljanja, već da li takve organizacije treba da postoje", rekla je Nada Kolundžija novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je navela da neonacističke organizacije po zakonu Srbije ne mogu da postoje.
"Ako je ta kvalifikacija tačna za neke od tih organizacija, one ne treba da postoje, i onda je pitanje okupljanja tek sledeće pitanje", rekla je Nada Kolundžija.

Liberalno-demokratska partija zatražila je do MUP-a da zabrani okupljanje najavljeno za 11. oktobar u Beogradu, navodeći da ga organizuju neonacističke organziacije.

U Novom Sadu je prošle godine 11. oktobra došlo do sukoba ekstremnih desničara, koji su najavili pa otkazali skup, i antifašista, koji su održali antifašistički skup.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: