Veteran optužio sudiju za pretnje

Lider stranke ratnih veterana "Gvozdeni puk" Dejan Milošević optužio je predsednika suda u Kuršumliji Radišu Jovića za pretnje i za obustavu isplate pomoći vlade.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.05.2008.

17:04

Default images

Milošević je Tanjugu rekao da je na njegovom privatnom lokalu protekle noći ispisana poruka "Borce na vrbe", kao i da se to dogodilo neposredno nakon što su objavljeni zvanični rezultati izbora na lokalu. "Policija je izlazila na lice mesta i o tome je napravljen zapisnik", kazao je Milošević.

Lider "Gvozdenog puka", stranke koja je prvi put učestvovala na lokalnim izborima, kaže da veruje da "Jović i sudija Slavko Maljević imaju direktne veze sa tom pretećom porukom" jer je, ukazao je, njegova stranka najavila "ozbiljan obračun sa pojedincima koji su više decenijia vladali kuršumlijskom opštinom enormno se bogateći".

Maljević i desetina njegovih rođaka, poznanika i prijatelja, tvrdi on, prvi su naplatili razlike u ratnim dnevnicama putem suda u iznosu između 500.000 i 700.000 dinara.

Milošević tvrdi i da je Jović zaustavio isplatu pete tranše pomoći koju, po odluci vlade, ratni veterani, učesnici rata na Kosovu i Metohiji 1999. godine, primaju od januara.

On tvrdi da je novac uredno stigao na podračun opštine, a da je Jović zaustavio isplatu sa obrazloženjem da je reč o "sredstvima dobijenim na ime pomoći kuršumlijskoj opštini".

Milošević, koji je bivši predsednik štrajkačkog odbora ratih veterana Topličkog okruga, rekao je i da je za utorak, 3. jun, zakazao miting na koji su pozvani svi borci i građani te i drugih topličkih opština, ali i ministar pravde Dušan Petrović.

Nakon tri puta ponavljanih izbora na dva biračka mesta u Kuršumliji, stranka veterana "Gvozdeni puk" osvojila je šesti odbornički mandat, SRS je izgubila jedan mandat i sada ima sedam, DSS i DS takođe imaju po šest, GG "Svi zajedno za Kuršumliju" pet, Nova Srbija četiri i SPS tri odbornička mesta.

Predsednik suda Jović za sada nije reagovao na ove optužbe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: