Filipini: U poplavama 10 poginulih

Najmanje deset ljudi je poginulo, tri osobe su ranjene, a hiljade je raseljeno u centralnim Filipinima zbog poplava.

Izvor: B92

Utorak, 19.02.2008.

14:35

Default images

Poplave su izazvane jakim kišama koje već tri dana padaju, saopštio je danas lokalni Crveni krst. "Deset osoba se udavilo, a troje je povređeno", izjavio je Ričard Gordon, šef te organizacije, apelujući na dopremanje hrane, lekova, tople odeće i drugog neophodnog materijala. On je rekao da je poplavama pogođeno oko 30.000 porodica u provinciji Istočni Samar, prenela je agencija Rojters.

Provincijski guverner Ben Evardon je kazao da su neke porodice i dalje zatrpane u selima u unutrašnjosti zemlje, pošto su reke nabujale, srušile mostove i poplavile ta područja.

Gordon je zatražio od filipinske vojske da upotrebi transportni avion C-130, kako bi se ugroženima dopremile neophodne namirnice.

Klizišta i poplave su česte na Filipinima, koje godišnje pogodi oko 20 tajfuna.

Godine 1991. u naletu tajfuna u centralnim Filipinima poginulo je više od 5.000 ljudi, dok je u februaru 2006. godine oko 1.000 lica ostalo živo zatrpano, jer su kiše, koje su padale nekoliko dana, spirale zemlju s okolnih planina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: