Bombaši-samoubice ubili 7 osoba

U centru Kabula jedna osoba ubijena, a na severu Avganistana šest osoba poginula u napadima bombaša-samoubica.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2008.

09:44

Default images

Najmanje jedna osoba je poginula, dok su četiri ranjene u jutrošnjem napadu bombaša-samoubice u centru Kabulu. Njegov cilj je bilo vozilo Avganistanske nacionalne armije, saopštili su zvaničnici. Poginuo je civil, dok je među povređenima jedan vojnik, navelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, dodajući da je prilikom eksplozije oštećeno nekoliko zgrada i vozila.

Zapadne agencije podsećaju da su samoubilački napadi u Avganistanu učestali i podsećaju da je, početkom januara, izveden napad na luksuzni hotele "Serena" u Kabulu, u kojem je ubijeno šest osoba. Među ubijenima su bili i norveški novinar i državljanin SAD.

Pobunjeni talibani, čiji je režim srušen 2001. godine, invazijom koju su predvodili Amerikanci, ulaze u sve oštrije obračune sa savezničkim snagama, a deo njihove taktike su samoubilački napadi, najčešće u naseljenim mestima i na putevima.

Tokom prošle godine, ekstremisti su izvršili 140 takvih napada, u kojima je stradalo više desetina ljudi.

U eksploziji na severu Avganistana šest mrtvih

Najmanje šest osoba, među njima i zamenik guvernera južne oblasti Helmand, poginuli su, a 18 ljudi je ranjeno danas u samoubilačkom napadu, saopštile su lokalne vlasti.

Napad se dogodio u džamiji u Laškar Gahu, glavnom gradu ove oblasti, tokom popodnevne molitve, izjavio je za DPA šef lokalne policije Muhamed Husain Andeval.

"Bombaš samoubica, koji je imao na sebi prsluk sa eksplozivom, razneo je sebe u blizini zamenika guvernera oblasti Helmand Pira Muhameda", rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

23 h

Podeli: