Danas glasanje u četiri zemlje

Beograd -- Birači upisani u evidencije u Velikoj Britaniji, Kanadi, Portugaliji i SAD glasaju danas na izborima za predsednika Srbije.

Izvor: Beta
Podeli

Izbori za predsednika Srbije održavaju se sutra, ali je Republička izborna komisija odlučila da se u te četiri zemlje glasa dan ranije, od sedam do 20 sati. U ostalim zemljama se će glasati 20. januara.

Pravo glasa na predsedničkim izbora ima 37.053 birača u inostranstvu.

Glasanje u inostranstvu omogućeno je na 65 biračkih mesta u 36 zemalja, a najveći broj biračkih mesta biće otvoren u Crnoj Gori (7), u Nemačkoj (6), SAD i Italiji (4).

Glasački listići su odštampani u 28 varijanti, čija je sadržina biti, a razlikuju se u jeziku i pismu. Ti listići sa više jezičkih varijanti su većeg formata od ostalih glasačkih listića.

Glasački listić je formata A4, bele boje, a kontrolni list za proveru ispravnosti glasačke kutije biće u boji tamne kajsije.

Na listi za predsedničke izbore 20. januara je devet kandidata čiji je redosled 3. januara utvrđen žrebom.

Na listi su: Tomislav Nikolić (Srpska radikalna stranka), Jugoslav Dobričanin (Reformistička stranka), Boris Tadić (Demokratska stranka), Velimir Ilić (Nova Srbija), Ištvan Pastor (Mađarska koalicija), Marijan Rističević (Narodna seljačka stranka), Čedomir Jovanović (Liberalno demokratska partija), Milutin Mrkonjić (Socijalistička partija Srbije) i Milanka Karić (Pokret snaga Srbije).

Info

Turska: 20 osoba poginulo

Istanbul -- Dvadeset osoba je poginulo, a 117 je ranjeno u eksploziji u fabrici pirotehničkih sredstva u Istanbulu, saopštile su turske vlasti.

Svet četvrtak 31.01. 21:15 Komentara: 0
strana 1 od 627 idi na stranu