Uhapšen zbog heroina

Bugarska policija uhapsila je danas državljanina Srbije Budimira Kujovića zbog organizovanja šverca 60 kilograma heroina, javljaju agencije.

Izvor: B92

Nedelja, 30.12.2007.

21:27

Default images

Bugarska policija je najpre juče ujutru na granici sa Turskom zaplenila 60 kilograma heroina, ali je Kujović uspeo da pobegne. On je, međutim, uhapšen danas na parkingu hotela u Plovdivu, precizirao je šef regionalnog odeljenja za borbu protiv organizovanog kriminala Kalin Georgijev.

Policija je juče uhapsila i troje bugarskih državljana koji su učestvovali u švercu heroina među kojima je i bivši službenik carine iz Svilengrada.

U akciji hapšenja, kako je precizirao Georgijev, lakše je ranjen jedan policajac.

Kujović koji je kod sebe imao lažna dokumenta, smatra se šefom mreže švercera drogom i preti mu 20 godina zatvora, javljaju agencije.

Bugarske vlasti su u februaru 2005. godine proterale Kujovića uz obrazloženje da predstavlja pretnju po javni poredak te zemlje.

Kujović je bio osumnjičen za organizovanje proizvodnje sintetičkih droga u laboratoriji u selu Divotino, kog Pernika, koja je otkrivena 2002. godine, ali je usled nedostatka dokaza oslobođen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: