Parking za osobe sa invaliditetom

Parking servis i komunalne inspekcije nastavljaju sa pojačanim kontrolama parking mesta rezervisanih za osobe sa invaliditetom.

Izvor: B92

Petak, 30.11.2007.

15:55

Default images

Samo u prethodna tri dana, od ukupno 265 vozila uklonjenih zbog nepropisnog parkiranja na području pet beogradskih opština, čak 144 vozila parkirano je na mestima rezervisanim za lica sa invaliditetom. Trenutno u Beogradu postoje 563 parkirna mesta rezervisana za osobe sa invaliditetom.

Na njima je parkiranje dozvoljeno isključivo licima sa invaliditetom koja poseduju odgovarajuću povlašćenu kartu za parkiranje. Kartu izdaje JKP „Parking servis“ na osnovu potvrde Sekretarijata za socijalnu i dečiju zaštitu.

Inače, naknada za prenos vozila nepropisno parkiranog na mestu određenom za osobe sa invaliditetom iznosi 8.062 dinara.

JKP „Parking servis“ saopštava da se pojačana kontrola sprovodi u sklopu obeležavanja 3. decembra, Svetskog dana osoba sa invaliditetom. Tog dana, „Parking servis“ će u garaži "Zeleni venac" pustiti u rad lift, koji će parking mesta u ovoj garaži učiniti dostupnim osobama sa invaliditetom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

14 h

Podeli: