RIK nije platio kazne za pušenje

Beograd -- Članovi RIK-a koji su pušili tokom sednice tog tela 18. oktobra u prostoriji u kojoj je zabranjeno pušenje, nisu platili kazne.

Izvor: B92
Podeli

Grupi od sedam članova RIK-a naloženo je da plate kazne u iznosu od po 5.000 dinara. Načelnica zdravstvene inspekcije u tom ministarstvu Dana Mihajlović rekla je da je inspekcija, pošto je sedam članova RIK-a odbilo da plati kazne na licu mesta, uputila zvaničan dopis sekretaru Skupštine Srbije Marku Daniloviću i predsedniku RIK-a Mihailu Ruliću da preduzmu odgovarajuće mere.

Tada je saopšteno i da članovi RIK-a koji su prekršili Zakon o zabrani pušenja u zatvorenim prostorijama, moraju u roku od osam dana da plate kaznu.

Pošto se inspektoru do 25. oktobra niko iz Skupštine i RIK-a nije obratio, iz zdravstvene inspekcije od nadležnih u Skupštini je zatraženo da im dostave adrese stanovanja svih članova RIK-a koji su načinili prekršaj, da bi od njih bili zatraženi dokazi da su platili kazne.

Adrese nisu do danas stigle u Ministarstvo zdravlja, rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da će, ako dokazi izostanu, inspekcija imati obavezu da gradskom sudiji za prekršaje dostavi prekršajne prijave radi prinudne naplate mandatnih kazni.

Nadležni u Skupštini Srbije danas nisu bili dostupni za komentar.

Prema rečima novinara koji su pratili sednice RIK-a posle 18. oktobra, većina članova tog tela je i posle izrečenih kazni, nastavila da puši u skupštinskoj sali.

Članovi RIK-a su, kako su kazali novinari, čekali da sa sednice odu snimatelji i fotoreporteri, a nakon toga bi zapalili cigarete.

strana 1 od 76 idi na stranu