Ponedeljak, 10.07.2006.

09:00

Novi predsednici tri opštine

Kandidat Demokratske stranke pobedio je u Kuli, a kandidat DSS-a i Nove Srbije u Kovinu.

Izvor: Beta

Default images

Svetozar Bukvić iz DS-a izabran je za predsednika opštine Kula, pokazali su konačni rezultati izbora. Predsednik Opštinske izborne komisije Momčilo Babić rekao je da je u drugom krugu izbora za predsednika opštine Kula Svetozar Bukvić osvojio 53,55 odsto glasova.

Kandidat Srpske radikalne stranke Tihomir Đuričić osvojio je 46,45 odsto glasova. Na izbore je izašlo 34,44 odsto birača.

Vanredni izbori za predsednika opštine Kula raspisani su pošto je 7. maja, na referendumu, opozvan prethodni predsednik Tihomir Đuričić, iz Srpske radikalne stranke, koji sada nije izabran na tu funkciju.

U Kovinu pobedio kandidat DSS-NS

Prema nezvaničnim rezultatima Opštinske izborne komisije u Kovinu, novi predsednik te opštine biće Sava Krstić, kandidat Demokratske stranke Srbije i Nove Srbije. Krstić je u drugom izbornom krugu dobio 17,45 odsto glasova upisanih birača, dok je za njegovog protivkandidata Stevana Kolarevića glasalo 16,41 odsto građana s pravom glasa, izjavio je sekretar OIK Dragan Kostić. Kolarević je bio kandidat devet stranaka predvođenih Demokratskom strankom i G17 plus.

Na izbore je izašlo 34,90 odsto birača, a Kostić je dodao da OIK do sada nije dobio pritužbe na izborni proces.

Kandidat DSS-NS-JS pobedio u Ražnju

Novi predsednik opštine Ražanj je Dobrica Stojković, kandidat koalicije Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Jedinstvene Srbije, koji je u drugom krugu izbora dobio skoro dva puta više glasova od kandidata Demokratske stranke Radoljuba Mitića. Stojković je dobio 65 odsto glasova, a Mitić 34 odsto. Niko od učesnika izbora nije najavio prigovore. Potpredsednica opštinskog odbora DS-a u Ražnju Jasminka Rakić rekla je da je tokom glasanja bilo uobičajenih propusta, ali da ne zna da li će ta stranka podneti prigovore na regularnost. "Večeras je sednica Opštinskog odbora DS-a, na kojoj ćemo odlučiti da li ćemo s primedbama izaći u javnost i podneti prigovore", kaže ona.

Izbori za odbornike u Žitištu, Blacu, N. Pazaru i Sjenici

Predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković raspisao je izbore za odbornike skupština opština Žitište, Blace, Novi Pazar i Sjenica za 10. septembar. Informativna služba Skupštine je saopštila da rokovi za izborne radnje počinju da teku u sredu, 12. jula. Odluke o raspisivanju izbora za odbornike četiri opštine u Srbiji donete su na osnovu Zakona o lokalnim izborima, a na snagu stupaju dan po objavljivanju u Službenom glasniku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: